ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI
Kierunek Zarządzanie i Inżynieria Produkcji przygotowuje Absolwenta do rozwiązywania problemów z zakresu inżynierii, zarządzania, organizacji produkcji, wykorzystania systemów informacyjnych, zarządzania zasobami ludzkimi oraz nauk społecznych i aspektów ekonomicznych. Program studiów umożliwia udział w licznych stażach i szkoleniach praktycznych we współpracy z przemysłem. Osiągnięte efekty uczenia się wykształcą umiejętności radzenia sobie z wymaganiami stawianymi współczesnym menedżerom i pracownikom. Absolwenci znajdą zatrudnienie w różnych sektorach przemysłowych związanych z zarządzaniem produkcją, ergonomia i bezpieczeństwem pracy, budowaniem zrównoważonej gospodarki, odpowiedzialną konsumpcją i produkcją, prowadzeniem działalności gospodarczej, logistyką przemysłową, wykorzystaniem nowoczesnych technik np. druku 3D w przemyśle. Opiekun kierunku – dr inż. Katarzyna Midor.
Opiekun I roku: dr inż. Karolina Łakomy
Nazwa przedmiotu | Liczba godzin w sumie stacjonarne |
Liczba godzin w sumie niestacjonarne |
---|---|---|
WYCHOWANIE FIZYCZNE | 30 | |
JĘZYK OBCY | 30 | 20 |
HES 1 – OCHRONA WŁASNOŚCI INTELEKTUALNEJ | 15 | 10 |
HES 2 – TECHNIKI I NARZĘDZIA KOMUNIKACJI | 45 | 30 |
MATEMATYKA | 90 | 60 |
TECHNOLOGIE INFORMATYCZNE I PRZETWARZANIE INFORMACJI (INFORMATYKA I PODSTAWY PROGRAMOWANIA) |
60 | 40 |
KOMPUTEROWA GRAFIKA INŻYNIERSKA | 60 | 40 |
INŻYNIERIA PRODUKCJI (WPROWADZENIE DO STUDIOWANEGO KIERUNKU) |
45 | 30 |
SUMA | 375 | 230 |
Nazwa przedmiotu | Liczba godzin w sumie stacjonarne |
Liczba godzin w sumie niestacjonarne |
---|---|---|
WYCHOWANIE FIZYCZNE | 30 | |
JĘZYK OBCY | 30 | 20 |
HES 3 – WPROWADZENIE DO PRZEDSIĘBIORCZOŚCI | 15 | 10 |
MATEMATYKA | 90 | 60 |
FIZYKA | 30 | 20 |
TECHNOLOGIE INFORMATYCZNE I PRZETWARZANIE INFORMACJI (INFORMATYKA I PODSTAWY PROGRAMOWANIA) |
30 | 20 |
KOMPUTEROWA GRAFIKA INŻYNIERSKA | 45 | 30 |
WPROWADZENIE DO PRZEMYSŁU 4.0 | 45 | 30 |
WPROWADZENIE DO PRACY PROJEKTOWEJ METODĄ PBL | 30 | 20 |
UBZO | 30 | 20 |
SUMA | 375 | 230 |
Nazwa przedmiotu | Liczba godzin w sumie stacjonarne |
Liczba godzin w sumie niestacjonarne |
---|---|---|
JĘZYK OBCY | 30 | 18 |
FIZYKA | 75 | 45 |
TECHNOLOGIE INFORMATYCZNE I PRZETWARZANIE INFORMACJI (INFORMATYKA I PODSTAWY PROGRAMOWANIA) |
30 | 18 |
ZARZĄDZANIE I LOGISTYKA W PRZEDSIĘBIORSTWIE PRODUKCYJNYM | 75 | 45 |
STATYSTYKA I WIZUALIZACJA DANYCH | 45 | 27 |
METROLOGIA | 45 | 27 |
OCHRONA ŚRODOWISKA I ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ | 45 | 27 |
UBZO | 30 | 18 |
SUMA | 375 | 225 |
Nazwa przedmiotu | Liczba godzin w sumie stacjonarne |
Liczba godzin w sumie niestacjonarne |
---|---|---|
JĘZYK OBCY | 30 | 18 |
PROCESY I TECHNOLOGIE PRODUKCYJNE | 60 | 36 |
MECHANIKA TECHNICZNA | 60 | 36 |
MATERIAŁOZNAWSTWO | 45 | 27 |
INŻYNIERIA BEZPIECZEŃSTWA | 45 | 27 |
INŻYNIERIA JAKOŚCI | 30 | 18 |
PROJEKT PBL | 75 | 45 |
UBZO | 30 | 18 |
SUMA | 375 | 225 |
Nazwa przedmiotu | Liczba godzin w sumie stacjonarne |
Liczba godzin w sumie niestacjonarne |
---|---|---|
MODUŁY ZAJĘĆ KIERUNKOWYCH OBIERALNYCH UMOŻLIWIAJĄCE WYBÓR PRZEZ STUDENTA ZDEFINIOWANEGO ZAKRESU DYPLOMOWANIA: – ZARZĄDZANIE SYSTEMAMI PRODUKCYJNYMI W NOWOCZESNYM PRZEDSIĘBIORSTWIE – ZINTEGROWANE SYSTEMY ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ, ŚRODOWISKIEM I BEZPIECZEŃSTWEM – MENEDŻER BHP – ZARZĄDZANIE ZRÓWNOWAŻONĄ KONSUMPCJĄ I PRODUKCJĄ – ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM PRODUKCYJNYM – INŻYNIERIA ODWROTNA Z ELEMENTAMI WZORNICTWA PRZEMYSŁOWEGO – ORGANIZACJA PRODUKCJI I LOGISTYKA |
285 | 171 |
MODUŁ ANGLOJĘZYCZNY DEFINIUJĄCY ZAKRES DYPLOMOWANIA | 60 | 36 |
UBZO | 30 | 18 |
SUMA | 375 | 225 |
Nazwa przedmiotu | Liczba godzin w sumie stacjonarne |
Liczba godzin w sumie niestacjonarne |
---|---|---|
MODUŁY ZAJĘĆ KIERUNKOWYCH OBIERALNYCH UMOŻLIWIAJĄCE WYBÓR PRZEZ STUDENTA ZDEFINIOWANEGO ZAKRESU DYPLOMOWANIA: – ZARZĄDZANIE SYSTEMAMI PRODUKCYJNYMI W NOWOCZESNYM PRZEDSIĘBIORSTWIE – ZINTEGROWANE SYSTEMY ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ, ŚRODOWISKIEM I BEZPIECZEŃSTWEM – MENEDŻER BHP – ZARZĄDZANIE ZRÓWNOWAŻONĄ KONSUMPCJĄ I PRODUKCJĄ – ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM PRODUKCYJNYM – INŻYNIERIA ODWROTNA Z ELEMENTAMI WZORNICTWA PRZEMYSŁOWEGO – ORGANIZACJA PRODUKCJI I LOGISTYKA |
270 | 162 |
PROJEKT GRUPOWY PBL | 60 | 36 |
PRAKTYKA ZAWODOWA | ||
UBZO | 30 | 18 |
PROJEKT INŻYNIERSKI | 15 | 9 |
SUMA | 375 | 225 |
Nazwa przedmiotu | Liczba godzin w sumie stacjonarne |
Liczba godzin w sumie niestacjonarne |
---|---|---|
MODUŁY ZAJĘĆ KIERUNKOWYCH OBIERALNYCH UMOŻLIWIAJĄCE WYBÓR PRZEZ STUDENTA ZDEFINIOWANEGO ZAKRESU DYPLOMOWANIA: – ZARZĄDZANIE SYSTEMAMI PRODUKCYJNYMI W NOWOCZESNYM PRZEDSIĘBIORSTWIE – ZINTEGROWANE SYSTEMY ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ, ŚRODOWISKIEM I BEZPIECZEŃSTWEM – MENEDŻER BHP – ZARZĄDZANIE ZRÓWNOWAŻONĄ KONSUMPCJĄ I PRODUKCJĄ – ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM PRODUKCYJNYM – INŻYNIERIA ODWROTNA Z ELEMENTAMI WZORNICTWA PRZEMYSŁOWEGO – ORGANIZACJA PRODUKCJI I LOGISTYKA |
345 | 207 |
PROJEKT INŻYNIERSKI | 30 | 18 |
SUMA | 375 | 225 |